Rioolstank in Oss

Home/loodgieter/Rioolstank in Oss

Rioolstank in uw woning of gebouw in Oss

Loodgieter OssRioollucht in huis of gebouw
Heeft u last van stank in uw woning in Oss? Grote kans dat de oorzaak van dit luchtje in uw riolering ligt. Veel huishoudens en gebouwen hebben wel eens last van rioolstank. Wanneer het probleem aanhoudt kan dit voor veel overlast zorgen. De stank kan ondraaglijk worden of zelfs schadelijk zijn. U wilt uiteraard zo snel mogelijk de vieze lucht in huis aanpakken. Vaak is dit geen gemakkelijke opgave. Riolering loopt op allerlei plekken door, onder en buiten uw huis. Er kunnen allerlei knelpunten in het systeem zijn die voor stank zorgen. Voor de hand liggen het doucheputje of de toiletpot. Ook in de keuken komen vaak verstoppingen voor die nare luchtjes veroorzaken. Bel de erkende loodgieter Oss op .

Oorzaak van rioolstank
Het is van belang om bij stankoverlast direct op onderzoek uit te gaan. Het kan echter voorkomen dat u de oorzaak niet direct kunt opsporen. Wij zetten enkele scenario’s voor u op een rijtje.

Stank na een regenbui
Na een flinke regenbui kan er een nare lucht binnenshuis ontstaan. Wellicht zult u de oorzaak van rioollucht in huis niet snel buitenshuis zoeken. Bij zware regenval ontstaat er druk op de riolering van uw woning. Dit zorgt ervoor dat de lucht zich een baan uit het riool probeert te vinden. In dit scenario kan er stank ontstaan door gebrekkige mogelijkheden voor ontluchting. Normaal gesproken biedt de ontluchtingskoker verlichting voor de druk op het riool. Wanneer dit onderdeel van de riolering niet goed functioneert zal er via een afvoer stank in huis terechtkomen.

Rioolvliegjes in huis
Naast stank zijn rioolvliegjes zijn één van de vervelendste bijkomstigheden van problemen in uw riolering. Deze beestjes zijn een duidelijke aanwijzing. In de meeste gevallen komen ze namelijk binnen via scheuren in de rioolbuizen. Normaal gesproken leven rioolvliegjes in het riool en blijven ze daar. Door kapotte riolering vinden naast stank ook deze insecten hun weg naar buiten, en naar uw woning. Rioolstank hoeft niet per se veroorzaakt te worden door scheuren in uw eigen riolering. Via ondergrondse stelsels kan de lucht uit buizen van uw buren of de gemeente ook uw huis bereiken. Bel de erkende loodgieter Oss op .

Verstopte afvoer
De meest voorkomende oorzaak van rioolstank is verstopping in huis. Er zijn tal van plekken aan te wijzen waar een afvoer verstopt kan raken. Denk bijvoorbeeld aan de gootsteen in uw keuken. Hierin blijven vetresten zitten en hopen allerlei etensresten zich op. Ook het doucheputje raakt gemakkelijk verstopt door haren. Wanneer u last heeft van stank nadat de vaatwasser heeft gedraaid kan het ook zijn dat dit apparaat zijn water niet goed afvoert.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die rioollucht veroorzaken. Zorg ervoor dat u de bron van de stank precies kunt aanwijzen. In het beste geval kunt u het probleem snel zelf oplossen. Het is van belang om professionele hulp in te schakelen als de stank moeilijk te verhelpen lijkt. Een loodgieter heeft de oorzaak snel gevonden. Snelle reparatie voorkomt bovendien verdere schade aan uw riolering.

Rioolstank verhelpen? In uw omgeving schakelt u direct de Spoedloodgieter Oss in.

 
2018-10-11T09:47:35+00:00 Comments Off on Rioolstank in Oss